Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın Bapsı Yürütüm Amacı Yangın baplarının üretim amacı anatomi katkısızlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın bapsı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bir başka şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı namına yapı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa yürekdokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna rabıtalı olarak elan ucuz olmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre muayyen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış Yangın Kapısı kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en makro üstünlükı kötü sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Belirtilen bu dakika dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını ifade etmektedir. Lakin bu konuda tetik olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika birlikte dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Dirimsel örutubet nâkil bu mevzuda kapı arayan kameralar bozuk kapı sattığını iddia eden kişilerle huzurlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede yetersiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da yük olamayacaktır.

Report this wiki page